Konferencja „Potęga lecznicza żywności roślinnej i probiotyków” już w sobotę
O potędze leczniczej pochodzącej z żywności roślinnej oraz probiotyków opowiedzą specjaliści już w najbliższą sobotę, 27 kwietnia, w Ośrodku Wypoczynkowym Rejs w Charzykowym. Organizatorem wydarzenia jest Regionalne Centrum Mikroorganizmów Brunka Natural, ProBiotics Polska oraz Instytut Promocji Zdrowia dr Ewy Dąbrowskiej. Patronat medialny nad wydarzeniem objęło Radio Maryja i TV Trwam.
Podczas konferencji „Potęga lecznicza żywności roślinnej i probiotyków” – jak wskazują organizatorzy – dowiemy się, jak pochodzenie żywności wpływa na zdrowie człowieka, ale także:
– Jak ważna jest jakość spożywanych przez nas produktów, jak wspierać właściwą pracę naszego organizmu poprzez budowanie zdrowego mikrobiomu oraz co kryje się za powiedzeniem „jesteś tym, co jesz” – dodają.
Na uczestników czekają także ciekawe dyskusje i prelekcje.
– Naszym wyjątkowym gościem będzie dr Ewa Dąbrowska – zwrócili uwagę organizatorzy.
Jednak oprócz znanej doktor, która jest propagatorką postu warzywno-owocowego uczestnicy będą mogli również usłyszeć o tym, że zdrowie zaczyna się w glebie. Prelekcję w tym temacie wygłosi Sławomir Gacka, prezes firmy ProBiotics Polska. Natomiast o pożytecznych mikroorganizmach w domu i ogrodzie opowie Marek Brunka. Na to, że suplementy diety nie zastąpią wysokiej jakości żywności zwróci uwagę prof. dr hab. inż. Agnieszka Bartoszek. Ostatnie wystąpienie będzie poświęcone wspieraniu mikrobiomu człowieka z probiotechnologią, które wygłosi Agnieszka Brunka, dietetyk.
Organizatorem wydarzenia jest Regionalne Centrum Mikroorganizmów Brunka Natural, ProBiotics Polska oraz Instytut Promocji Zdrowia dr Ewy Dąbrowskiej.
Rejestracja na konferencję odbywa się online , a także telefonicznie pod numerem telefonu: 506-567-631.
Konferencja odbędzie się w Ośrodku Wypoczynkowym Rejs, ul.Długa 89, 89-606 Charzykowy.
radiomaryja.pl