Płatki róży leczą i smakują

Zbigniew T. Nowak

Kto zna smak i niepowtarzalny aromat konfitur z płatków róży z babcinej spiżarni i nadziewanych nimi pączków, ten dobrze wie, że róże są nie tylko do podziwiania. Niektóre ich gatunki stanowią źródło wartościowych płatków, z których wytwarza się leki, przetwory i kosmetyki, także domowymi sposobami. Książka wprowadzi Czytelnika w świat pachnący różą, dostarczy wiedzy o właściwościach leczniczych jej płatków. Zawiera też cały zbiór cennych przepisów na m.in. konfitury babuni, rubinowy przecier, galaretkę agrestowo-różaną, wonny sok ojca Grzegorza, herbatki, syropy, miód różany, królewski napój, maść św. Dominika na bóle, kompres na zmęczone oczy i balsam króla Salomona z płatków róży. Czytanie publikacji uprzyjemnią bogate dzieje róży – także związane z Kościołem.

Informacja: Fundacja „Nasza Przyszłość”

drukuj
Tagi:

Drogi Czytelniku naszego portalu,
każdego dnia – specjalnie dla Ciebie – publikujemy najważniejsze informacje z życia Kościoła i naszej Ojczyzny. Odważnie stajemy w obronie naszej wiary i nauki Kościoła. Jednak bez Twojej pomocy kontynuacja naszej misji będzie coraz trudniejsza. Dlatego prosimy Cię o pomoc.
Od pewnego czasu istnieje możliwość przekazywania online darów serca na Radio Maryja i Tv Trwam – za pomocą kart kredytowych, debetowych i innych elektronicznych form płatniczych. Prosimy o Twoje wsparcie
Redakcja portalu radiomaryja.pl