Czarny bez. Zdrowie z natury

Ellen Heidböhmer

Czarny bez to jedna z najważniejszych roślin leczniczych, w medycynie naturalnej znana jest od stuleci. Pomaga ona w przeziębieniach, łagodzi ból i stany zapalne, wzmacnia system odpornościowy.

Przydaje się także do udzielania pierwszej pomocy w skaleczeniach, użądleniach, poparzeniach słonecznych i stłuczeniach. Czarny bez jest źródłem wielu witamin i minerałów, które mają dobroczynny wpływ na nasz organizm. Z kwiatów i owoców tej rośliny można samodzielnie przygotować rozmaite specyfiki lecznicze.

W książce znajdują się:

Przepisy na herbatki, musy, dżemy, galaretki, syropy i soki z kwiatów bądź owoców czarnego bzu. Przegląd wszystkich schorzeń, które można leczyć czarnym bzem. Informacje o wypływie czarnego bzu na zdrowie. Przepisy kulinarne na zdrowe i smaczne przystawki, dania główne, sosy, octy i oleje, desery, wypieki i przetwory z czarnym bzem w roli głównej.

Informacja: „Nasza Przyszłość”

drukuj